Toimiston sisällä

Toimiston tavarat vaihtelevat toimistosta riippuen. On tiettyjä perustarpeita ,joita löytyy varmasti lähes jokaisesta toimistosta. Työpisteen huonekaluina vakiona löytyy yleensä työpöytä ja tuoli. Työpöydällä sijaitsee tietokone ja tulostin. Toimistossa sijaitsee yleensä myös kopiokone. Toimistosta löytynee myös arkistokaappi, papereita, mappeja ja työvälineitä.

Työntekijän viihtyvyyden ja ergonomian toteutumisen kannalta olisi tärkeää, että työvälineet olisivat hyvät, sopivat ja muokattavissa. Ei ole esimerkiksi yhdentekevää millainen työtuoli on. Huonossakin tuolissa pystyy istumaan, mutta sillä työskenteleminen ei ole millään tasolla kannattavaa ja se voi olla jopa mahdotonta. Hyvällä työtuolilla istuma-asennon ylläpitäminen on vaivatonta ja asennon vaihtaminen helppoa. Hyvässä tuolissa pysyy paikallaan, eikä luisumista paikaltaan tapahdu.

Työpöydän tulisi olla sopiva työnlaatuun nähden. Pöydällä tulee olla tarpeeksi tilaa. Tavanomaisiin toimistotöihin suositellaan vähintään 120cm x 80cm kokoista pöytää. Jos työpöydälle sijoitetaan tietokone, sen sopiva katseluetäisyys on noin 60- 75cm.

Tietokoneita, näppäimistöjä, hiiriä ja muita teknisiä laitteita on saatavilla mielettömästi

Perusajatus kaikissa on sama, mutta käytettävyydessä on paljonkin eroja. Tärkeintä olisi työntekijän tyytyväisyys laitteisiin. Niiden tulisi olla käytettävyydeltään sopivia ja miellyttäviä. Työtehon kannalta on merkityksellistä, että laitteet tuntuvat omilta ja helpoilta käyttää. Epäsopivalla näppäimistöllä kirjoittaminen vie huomattavasti enemmän aikaa kuin sellaisella, joka sopii omalle kirjoitustyylille.